fredag 30 april 2010

mossigt & luggigt




Idag har jag varit iväg på mitt första riktiga jobb uppdrag utanför skolans projekt. Det var ett showroom som skulle stylas & fixas. Riktigt roligt! Där var det julen som skulle fram, kändes sådär att plocka fram tomtar och adventsljusstakar när man inte ens har hunnit gå till playan. Men så är det och det var bara att sätta på julmusiken för att få igång stämningen och känslan infann sig ganska snart. Tomtar, lyktor och mossa....mossa var ju inte så lätt att köpa den här årstiden...nu fick man användning för sin mossiga tomt.
När jag kom hem fick jag mig en ny lugg, snygg va?! (Tack snälla K) Trevlig valborg på er nu ska jag ut och grilla marsmallows i brasan!
puss & kram
anna

torsdag 29 april 2010

Fadderbarn i Kina

Varje onsdag är det bullbak på E's skola. Då förvandlas hela fritids till en bak oas ala villerkulla. Det bakas flera hundra bullar och det luktar nybakat ändå ut till parkeringen, helt underbart. Bullarna säljs sedan av barnen för 20 kr påsen, pengarna går dels till en rolig skolutflykt (förra året nordens ark) men de går även till fadderbarn i Kina, vilket jag tycker är ett grymt ändamål. Så varje onsdag köper vi minst 2 påsar men ofta även 4. De går åt som smör hos oss....hmmm konstigt uttryck, vi äter inte särskilt mycket smör. Varje onsdag har vi alltid bullfika så fort vi kommer hem. Då mölas det, för de är ju så goda när de förtfarande är lite varma. Så om ni funderar på att komma förbi på en fika vet ni vilken dag som passar bäst.
Puss & kram

tisdag 27 april 2010

afterwork med klassisar

Just hemkommen från afterwork i vasastan med lite klass kompisar. Alltid gott med lite vin & sällskap på en tisdag. Roligt att höra om skvaller och prata med dem som går sista året som fått jobb. Förhoppningsvis ser det ljust ut även när vår klass går ut. Nu måste jag förbereda mig inför morgon dagen som blir låååång. Men på torsdag em hinner jag se min familj igen.
Puss & go natt.

måndag 26 april 2010

svamp, nej tack!




I dag sprang jag på dem! Sandalerna jag letat efter fast jag inte visste om det. Jag blev kär! Jag hittade dem på NK, grått slitet mjukt skinn och med en fin dragkedja. Åhh vad fina de hade varit på mig. Synd bara att resten av familjen också behöver skor, vanliga skor, fotbollsskor och gympa skor....men ett par sandaler måste jag ju kunna unna mina fötter. Om jag ska behöva gå i kängor hela sommaren kommer de ju bli instängda och svettiga och jag kanske till och med får svamp, ush...bäst jag går dit i morgon och provar! (slår till)!


Puss

söndag 25 april 2010

yummi yummi

















Drinkfesten igår blev super lyckad! Jag var ju såklart inte klar när mina första vänner anlände, osminkad och rufsig i håret med lite beslutsångest för vilken klänning jag skulle ha på mig ( jag bytte om under kvällen så jag hade bägge)
Men regel nr 1 hemma hos mig : kom aldrig i tid.
regel nr 2 :den som gör det får åka & inhandla allt som jag glömt, den listan kan bli lång. Igår var det Åsas tur att åka på inköpsresa.
Sen laddade jag min kitchenaid med jordgubbar och passionsfrukt och gjorde goa frozen daiquiri. Yummi Yummi! Det blandades många drinkar, skrattades mycket & många roliga minnen kom upp. Vi avslutade med singstar. Hur kul som helst! Men jag fick titeln amatör hela tiden så jag är nog ingen singstar utan mer en rockstar! Jag är så glad över att jag har så fina goa snälla roliga tjatiga vänner. Ni är helt enkelt bäst!! (fina paket fick jag ju med, ni vet vad jag gillar)

Puss!

lördag 24 april 2010

Love peace & party!


Förberedelsera inför kvällens drinkparty är nu i full gång! Familjen är utslängd och får inte komma tillbaks förrän imorgon kväll. Huset måste putsas lite på sen blir det till att börja ordna med maten. Hoppas inte att någon vill ha vin för idag är det drinkar som gäller!
Hoppas på en super kul kväll med mina goa tjejer!

Love peace & party

fredag 23 april 2010

finna inspiration...


I morgon kommer mina absoluta bästa vänninor hem till mig på drinkparty! Det bestämmdes för flera månader sen men ändå har jag dragit på planeringen till nu. Typiskt mig! Idag är inspirationen borta och jag har ingen aning om vad jag ska bjuda på eller vad jag ska ha på mig. Ingen tre rätters denna gång utan det får bli små plock eller buffe och en massa goda drinkar så klart! Nu är det bråttom jag får helt enkelt ge mig ut på stan för att hitta inspiration, saluhallen är ju ett bra ställe även i thaibutiken på grönsakstorget kan man få igång hjärnan. Sen behövs kanske någon ny outfit. Vill ju så klart att det ska bli en trevlig kväll!


Puss

torsdag 22 april 2010

några tusenlappar över...


Om jag hade några tusenlappar över (48 st) så skulle jag slå till på denna helt underbara tavla av min absoluta favorit konstnär Lisa Rinnevuo. Den hade varit perfekt hemma hos mig!! Tyvärr hade jag inte så många över i plånkan och tavlan är nu såld. Lycko den som fick förgylla sin vägg med den.



onsdag 21 april 2010

tuff tuff...

Jobbar för tillfället inne i Göteborg, tänkte då eftersom jag är ganska ekonomisk (host host) av mig att jag ska börja ta tåget in i stället för bilen. Duktigt av mig. Men ganska krångligt. I går tog jag bilen till kb station men då fanns inga lediga p platser så det slutade men att jag missade tåget och fick ta bilen till stan ändå. I dag var jag duktig och var i tid, fick en parkering och hann med tåget. Men på vägen hem sitter ja goch babblar med en tjej så jag glömmer att gå av tåget där min bil står och väntar...trycker hysteriskt på alla stopp knappar men tåget tuffar vidare. En hygglig kvinna erbjuder sig att vid nästa hållplats kan jag få åka med i hennes bil tillbaks. Jag tackar och hänger på denna främmande kvinna. Väl inne i min egen bil sitter jag o halv slumrar när jag kör, sitter och funderar över ett jobb erbjudande jag nyss fått och tänker inte alls på vart jag åker. Jag följer efter lastbilen framför. Inte förrän när jag åker förbi en mack vid sandsjöbacka upptäcker jag att jag är på väg in mot stan igen.Tröttsamt, in i rondell vidilandvetter och sen hem igen.
Inget mer tuffande för mig det var nog inte riktigt min grej. Det får bli bilen framöver.
Puss.

måndag 19 april 2010

små små bubblor...


...i glaset, så firar jag min dag! Blev väckt i morse av goa killar som sjung för mig och gav mig frulle & paket på sängen. En perfekt start på dagen. Skulle kunna tänka mig att fylla år varje dag....eller näe, skulle kunna tänka mig att bli väckt och upppassad (himla massa p, nog felstavat) på detta sätt varje dag. Men stannar gärna i ålder nu. Inga fler rynkor tack! Man säger ju ibland att det inte är så viktigt att fylla år längre och att man inte gör så stor grej av det längre, men det är ljug! Jag är iallafall lika glad som när jag var barn. Tänk att inte få öppna ett enda paket på sin dag... :-( det behöver inte vara många men ändå...lite prassligt papper och mycket snören, kaffe på sängen & sen lite bubblor i glaset! Precis så vill jag fira min födelsedag och precis så blev den!

Puss!

lördag 17 april 2010

kärlek!

Världens goaste E!! Bilden är tagen av Gösta Fries i Engelberg för 7 år sen....shit det känns som för max 2. Jag kan ju knappast ha åldrats 7. Det var då man hade energi till att släpa upp vagn bäbis skötväska mm upp i gondol & sen i sitt lift för att komma upp på berget för att sola, äta lunch och kanske se en glimt av J som filmades på berget. Denna bild väcker härliga minnen. Lite sugen på en sån liten plutt blir jag allt....
(mest kanske för att få sitta i solen & njuta & inte göra nånting)
puss!

fredag 16 april 2010

klassrum fixat..

Fint va?!


Det här har vi sysslat med i skolan de två senaste dagarna. Vi jobbade i grupper och blev tilldelade olika rum i olika byggnader. Vår grupp fick ett fult och trist klassrum. Vi fick fria händer men det var en tajt deadline, 1 1/2 dag. Kul med snabba beslut! Vi valde göteborg som tema för vårt klass rum. Alla väggar målades vita, fönster karmar och en sockel blev svart sen gjorde vi en stor siluett av Götegorgs motiv på en hel vägg. Resultatet blev mycket lyckat & det var väldigt roligt! Fin pillet ska vi få göra senare i vår såsom tavlor textilier mm.


Bilderna hamnade i fel ordning från klart till oklart.


Här är det färdiga resultatet!




Så här kan det se ut när tjejer målar.





Mina duktiga klassisar.




Ganska pilligt!



Så här såg rummet ut innan det blev vårt.











onsdag 14 april 2010

go natt..

I dag blir det inte så mycket bloggande, kom just hem efter en lååång dag. Nu väntar jag på att tee`t ska bli klart dags för kvällsmat. Jag missade middagen det blev endast två stycken anthonberg marsipan limpor..mmmm men inte så nyttigt :-(
Sen blir det till att fixa matsäck (för 2:a gången idag) till V som ska på utflykt i morgon. Tog fel på vilken dag det var så i morse stressade jag som en tok för att få klart pannkakor saft kakor och sallad som V beställt, sen när allt var nerpackat läste jag på vecko brevet att utflykten var på torsdag....besviken V & irriterad mamma.
Go natt, anna

tisdag 13 april 2010

Önskelista del 1

Då är det dags att snart fylla år igen & en ny önskelista måste skrivas. Listan kan bli väldigt väldigt lång för det finns mycket som jag både behöver och önskar mig. Här kommer två "vill ha behöver önskar mig".




Väskan från Rika är helt fantastisk, har man väl kännt & provat den så vill man aldrig släppa den...jag e fast! Tänk en finpromenad med den...




Med denna söta rosa bakmaskin hade mitt kök kännts perfekt, å tänk s mycket gott jag kan bjuda på sen....
Detta var bara en liten början på listan mer kommer senare.
Puss!

hjälp tack!!

Börjar få lite eller rättare sagt vansinnig beslutsångest...sovrums projektet börjar bli klart och golvet måste bestämmas och beställas. Var i väg och tittade på olika heltäckningsmattor idag lånade även med mig ett helt gäng. Jag tycker ju det ser så fint och härligt ut med vit mjuk matta. Men är jag opraktisk och oekonomisk?? Det var ganska dyrt, eller hade ett högre pris som jag lärt mig på skolan att det heter. Den vita klinkern vi har i bla hallen är ju galet opraktisk. Vill ju att den ska se fräsch ut i allafall några år....sen har jag säkert tröttnat men det har jag ju oavsett vad det gäller (undantag familjen). Säljaren i affären sa ju såklart att den var ganska praktisk men kanske ingen "frukost kaffe på sängen"....där börjar ju jag tveka, det är ju det jag gillar mest och hoppas få mer av i det nya sovrummet. Nu behöver jag er hjälp, vad kan jag annars ha för golv?? Förslag tack!

måndag 12 april 2010

talang


Duktiga kreativa R med en av sina fin fina målningar. Här har han målat en vägg helt på frihand. Ska lägga in mer underbara teckningar så småningom. Det finns nämligen massor och alla är helt underbara att se på. Ju mer man tittar ju mer detaljer kommer fram. Kan tyvärr inte riktigt säga att det är från mig han ärvt denna talang.

( men jag har många andra talanger ;-)

puss

söndag 11 april 2010

Glass på Eriksberg.















Idag är jag lite seg efter gårdagens cocktails, men det var det värt för det var väldigt lyckat. God mat, snygga gäster & grymt goda drinkar! Tack S & M!
Barnen var hos mina föräldrar så vi tog oss dit för att hämta hem dem. Vi tog en glass på kajen på eriksberg sen åt vi pizza och hade det mysigt i solen. Härliga soliga slappa söndag!!
puss

lördag 10 april 2010

chupa chups
















12 grader varmt och sol... gillar! Idag har vi varit ute och hoppat studsmatta, super kul men man blir ju helt slut & snurrig. Inga volter för min del det fick E & V stå för. Sen blev det en solig fika på altanen med vaniljbullar & chupa chups, mmmm. Nu ska jag sladda in till stan för att köpa ett nytt naglack & lite annat smått & gott som kan behövas till kvällens Cocktail party!





Puss!

onsdag 7 april 2010

rebellisk bitch...

Har kommit underfund med massvis här i sälen, lärt mig mycket om mig själv som jag inte tidigare visste. Alltid intressant och nyttigt. Vi spelade "Orangino" ett spel som går ut på vem som käner sig sjäv bäst & hur andra uppfattar en så jämför man sin egen uppfattning med andras åsikter. Riktigt roligt & många livliga disskussioner uppstod. Mina (fd) vänner var mycket eniga & överens om att jag var en rebellisk, prylgalen latmask. Vilket jag inte riktigt höll med om...men samtidigt var jag vänfast, min vänskap var pålitlig och stabil. Det känns ju iallafall väldigt bra.men att jag skulle vara bråkigare än min omgivning & att jag har ett starkt habegär efter finare varianter av det jag redan äger & att jag avviker när arbetet blir obekvämt eller för jobbigt det får jag nog fundera lite på...sen var de även överens om att Luther satt tungt på min mans axel, hans tillvara tyngdes av många måsten....hmmm låter ju som om jag vore onormal eller en riktig bitch! Tur då att jag har mina små älskade troll ;-)
puss!

måndag 5 april 2010

alperna..??


åååhhhh vilken härlig dag!! Solen gassar & snön slaskar. För en sekund tänkte jag att wow vi e i alperna men när jag blickar ut över alptopparna ser jag att näe...ingen offpist, inga branta åk men små söta fjäll & en underbart stor SOL! Lindvallen äger som kidsen säger. Här e verkligen toppen, underbar åkning, underbara vänner, underbar lodge & underbara småglin :-). Jag trivs!

I mån ska jag lägga ut lite mer härliga bilder.


Puss!

lördag 3 april 2010

fullproppad box

Nu är skidboxen fullproppad för 3:e gången denna vinter. Vi åker tidigt i morgon, vi säger att vi åker vid 6 men brukar aldrig komma iväg förrän tidigast 10. Vi gillar ju sova i vår familj så vi får se hur det går imorgon. Tyvärr åker inte bästa R med :-( får klara oss ändå. Men har ju med oss våra goa vänner så både vi & kidsen har någon att leka med på dagarna & kvällarna. Det ska bli såå härligt med lite skidåkning igen och jag hoppas på en stor SOL denna veckan! Den nya skrik rosa jackan är nerpackad, raggisarna & solglasögon också sen behövs det nog inte så mycket mer. Dags att gå & sova.
God natt & glad påsk!

fredag 2 april 2010

projekt sovrum...
















pang pang pang...börjar lessna på bakrunds ljudet, men det blir ju bra när det är klart som alla andra peppande själar säger för att vara snälla. (de hade själva aldrig stått ut). Jag tar några djupa och tänker, -jovisst det blir säkert bra när det är klart. Men blir det klart då? Inte här hemma, här är nya projekt ständigt. Sån tur är behöver inte jag göra så mycket mer än att säga hur jag vill ha det ( & leva i eländet). Denna gången blir det vitt, vitt & vitt! Fina färg kombinationer tycker jag. Men än så länge ser jag ingen färg bara moln av byggdamm, isolering och kaos! Här är lite bilder från vårt lilla projekt.



Puss!