söndag 31 oktober 2010

Morfar!

Idag har vi varit och hälsat på min gamla fina morfar som är lite dålig och trött just nu. Han låg där i sin säng på sjukhuset och såg alldeles liten ut. Trots sina 95 år så finns fåfängan kvar. Det första han ville när han vaknade efter att ha fått hjälp med andningen efter en lunginflammation var att få sin rakapparat. Här ville han inte ligga orakad! Åhhh jag önskar att han kommer finnas för alltid!!
V & E testade både rullatorn och rullstolen, kul prylar tyckte de. V undrarde vart gasen på rullstolen satt han hittade inte den :-)
Hoppas ni alla har haft en härlig helg för imorgon börjar en ny vecka med nya möjligheter!

Puss
anna

lördag 30 oktober 2010

Halloween!


Idag är den stora spökdagen! Ni har väl laddat era godisskålar nu så att alla hemska spöken och häxor kan få? Annars kanske ni råkar ut för något bus..haha!
Vi har laddat vår godisskål och vi har även laddat kylen med massa mat, ost och godsaker. Vi ska ha en liten halloween fest med goa vänner. Vi har firat tillsammans med dessa vännerna de senaste åren så det har blivit som en liten tradition. Killarna brukar klä ut sig lite grann och jag sminkar dem sen ger de sig ut på sin bus eller godis jakt och vi kan äta & dricka gott undertiden.
Nu är det dags att börja baka spökmuffins, pyssla, gröpa ur pumpan och fixa för kvällen.
En liten promenad till kyrkogården ska vi också hinna med.

Hoppas ni får en riktigt härlig halloween!

Hoooo
anna

torsdag 28 oktober 2010

Cupkakes!

I morgon är min sista dag på NK för (ett tag iallafall)! Så just nu håller jag på att baka mumsiga cupkakes som jag tänkte bjuda hela gänget på, ja inte hela NK förstås men alla goa dekoratörer på decolab! Det känns lite konstigt att inte få vara med dem längre jag trivdes himla bra men nu är det skolan ett tag framöver. Jag har inte varit i skolan sen i maj så det känns ännu konstigare. Men innan dess är det fredag och helg. jippie!

 sov sött
anna


onsdag 27 oktober 2010

Ekorre på besök!

Tiden vad händer med den egentligen. Lämna kids hämta kids jobba plugga jobba handla städa bandy cykla möten utvecklingsamtal feber laga mat utflykt för små skor snorig näsa glada miner skrikiga miner middagar invigningar springa räkningar....är det det här som kallas ekorrehjulet? Iså fall kliver jag av för det var ingen rolig resa! Trist när man känner att livet hamnat i rutinmässigt mönster. Jag gillar ju inte ens rutiner.Hur hinner man med allt? Får nog ringa in "Rut" och se om hon kan trolla med lite andra sysslor som jag inte vill lägga tid på. Vill lägga min tid på att ha det härligt. Snart blir det nog bättre, ser fram emot att ha ett jobb och inte 5 plus skolan....våren 2011!!



Hoppas ni andra inte har rullat in i detta hjul utan njuter av att det är onsdag! Dela gärna med er hur er vardag funkar.

puss & kram
anna

tisdag 26 oktober 2010

Förvaring

Förvaring är temat denna veckan på fabriken, ni som inte kikat in på fabriken gör det. Här finner ni mängder med inspiration från inredningsglada bloggare. Detta gamla skåp rymmer massvis, här förvarar vi alla "partyglasen"!

På hyllan och under står allt Mateus porslin staplat huller & buller i olika färger. Precis så som det ska vara i stora skåp bara allt är på samma ställe.

Skåpet är ett gammalt arvegods som tidigare var dalablått tror jag men då var det inte intreesant så snälla svärmor målade det blankt svart åt oss. Efter många penseldrag och en rosa tofs blev det precis som jag ville ha det!

Sov gott
anna

måndag 25 oktober 2010

Många tankar.

Just nu är det några av mina bästa & närmsta som går igenom en jobbig tid. Jag önskar jag kunde vara hos dem och krama om dem. Så idag går all min kärlek till dem. Jag tänker på er massvis!


Love
anna

lördag 23 oktober 2010

Bali!

Idag är det riktigt skitväder (enligt mig)!! Det har ösregnat heeela dan och alla löven trillar ner och ligger huller & buller över hela tomten. Jag tänker inte gå ut idag, iallafall inte längre än till bilen. Det får bli en tur till thai testurangen eller vi kanske ska åka och äta indiskt idag..hm. Sedan får det bli soffmys med filmer & godis! J är fortfarande uppe i stugan i Sälen och fixar fint för alla ni som kommer gästa den i vinter.
Jag har redan tröttnat på höst och vill ha sommar igen. Nu kommer ressuget...Jag hade en resa inbokad till Bali för 10 årsen men så valde vi ett annat resemål, nu är jag såå sugen på att få åka dit. Jag vill ju lära mig att surfa och det gör jag nog om jag åker dit ;-)

Så där vill jag kunna göra!




Här hade jag mått så bra i ett par veckor!!

Ha en skön Lördag alla söta bloggisar.

pöss
anna


fredag 22 oktober 2010

Lanvin to H&M


Den 23 november släpps den efterlängtade kollektionen från Lanvin to HM. Kollektionen hålls hemlig än så länge men den 2 november kan man kika på den på http://www.hm.com/ det kommer garanterat jag att göra!
En liten liten tjuvkik får vi här:




Njut av Er fredag!!


Puss & kram
anna

torsdag 21 oktober 2010

Tjoho!!


Tack alla ni som lämnade så fina komentarer om vår lilla sälenstuga både här på bloggen, facebook och på mailen. Roligt att även ni verkar gilla den och att intresset för att hyra den verkar finnas. Kul, vad glad jag blir!
Idag skiner solen och det var -2 i morse. Kallt som attan och småttingarna hade inga vantar på sig, dålig morsa fick prutta iväg med bilen och hämta vantar plus varmare kläder. Vi kanske borde skaffa oss en termometer! Har ju bara en i bilen men då är det ju redan försent att byta om när man satt sig där.

Idag visar jag ett härligt hus som inspirerar iallafall mig och förhoppningsvis även er.



 Huset ligger i Hörsholm norr om Köpenhamn








Hoppsan vilken liten bild!

Ha det bäst!

p&k
anna


onsdag 20 oktober 2010

Stugan!

Kolla det är redan snö sälen!!
Bilden är tagen i morse (inte av mig) shit va snö!!

Vi är så glada över vår mysiga stuga och jag längtar verkligen tills vi ska åka dit igen. Vi kommer att hyra ut stugan en del i vinter och då gärna till vänner, vänners vänner osv. Så alla ni mina goa bloggvänner får självklart hyra stugan.









Stugan är ca 50 kvm med totalt 8 bäddar. 2 sovrum ett med en dubbelsäng och ett med 2 st våningsängar samt en bäddsoffa i allrummet. Allrum och kök i ett med öppenspis. Badrum med bastu.

 Vill ni se fler bilder eller vill ha mer info om stugan så fråga gärna, ni kan även maila mig på salenstugan@telia.com


Ha en bra dag!

Puss
anna




tisdag 19 oktober 2010

Kuddar!

Tisdags temat på fabriken denna veckan är kuddar. Jag hade tänkt att jag skulle göra ett härligt inspirerande inlägg med en massa fina kuddar, men jag mår faktiskt inte riktigt bra så jag har tyvärr inte haft orken. Istället visar jag upp min absoluta favoritkudde.



Dessa kinesiska geishor pryder en av mina soffor just nu. Bildmotivet är från ett riktigt gammalt foto som sedan tagits fram och fått lite nya färger.


Jag tycker de är såå vackra!

Hoppas ni alla mår fint.
Sköt om er.

p&k
anna

måndag 18 oktober 2010

Brrrr....

....fy vad trist väder vi har här nere i dag då'!
Regn, det som har varit så soligt och fint i flera veckor varför regn?! Dessutom blåser det också helt galet mycket. Gillar inte.
I dag har vi gjort något som vi nästan aldrig gör, åka  till Ica och handla hela familjen, Jag blev snabbt påmind om varför vi inte brukar göra det. Suck! När jag går där inne annars sjäv så brukar jag undra varför en del tar med sina skrikiga barn in i affären hur kul har de där? Men idag var det våran tur. Vi hade precis sådana barn med oss idag. Jag hotade (ja jag gör det ibland) till o med V med att sätta ner han i en tants vagn och att han skulle få åka med dem hem istället. Hemsk jag är va? E kör runt med V i vagnen som en tok och plockar ner allt möjligt sött i vagnen. När V började blöda i läppen var det dags att gå ut, så nu var vi färdig handlade och vi lovar att vi kommer inte tillbaks på länge :-)
Nu sover de små trollen och ser ut som snälla söta ljus...hur kunde jag bli matt på dem?? Själv har jag kurrat upp mig framför brasan med gott te, knäckisar och lapen.


Det absolut godaste Lapsang tee't.



Bloggplatsen!


kram & puss
anna

söndag 17 oktober 2010

Söndagsbilden V41


V får bli mitt söndagsbidrag till fabriken.
Mitt kärlekstroll!

Ha en skön kväll.
p&k
anna

lördag 16 oktober 2010

God morgon vackra Lördag!

Vad härligt det är att vakna när solen lyser in genom fönstren och himlen är helt blå! Jag har dessutom nyputsade fönster som jag tackar Rut för! Visst är Rut helt fantastisk?! Riktigt fin höstdag men jag kommer inte kunna njuta så mycket av den för jag ska strax rusa i väg och jobba. Så alla ni som är lediga, ut med er och njut!!



Igår var jag på afterwork med härliga vännerna från förr. Så roligt att träffas igen det var ett tag sedan. Vi jobbade ihop för typ 10 år sen på krogen( vi har ju såklart setts sen dess)...ojoj...har vi blivit gamla?? Nej inte alls bara klokare och snyggare ;-)
Vi hade en super kul kväll på mysiga "Familjen", god mat och goda drinkar. Tack brudar för igår!

Ha en härlig dag.

puss anna

torsdag 14 oktober 2010

Skyltning.

I morse rullade vi upp i skylten som vi jobbat med i veckan. Det har varit riktigt roligt att bygga denna skylt, rolig ide' och inte helt enkel att få till. Så en massa trix & fix och fantasi har använts och resultatet blev riktigt bra tycker jag!


Nästan allt ni ser är målat, draperi, tofsar, mattor och möbler. Roligt!


Målade täcken & egen snickrade sängar.

Här händer det grejjer under täcket, haha ;-)




Inte världens bästa bilder men det var svårt med ljuset, även jag syns, haha.
Jag tycker det är riktigt roligt att få vara på NK de jobbar så kreativt och de är så duktiga. Det finns inget färdigt material eller några fasta ramar utan bara en beställning och sen är det fantasin som sätter gränser. Så gillar jag att jobba!

I morgon är det fredag och jag ska gå på afterwork med ett helt gäng härliga vänner som jag inte har träffat på väldigt väldigt länge. Ojoj vad kul det ska bli!

Så nu är det bäst att jag går och lägger mig så jag är pigg imån.

pöss
anna

onsdag 13 oktober 2010

Härliga kontraster!

Vilken harmoni mellan gammalt & modernt!

Jag gillar kontraster i det mesta i livet både vad gäller mode, inredning och privat. Denna vita kub smälter snyggt in mellan de äldre husen  samtidigt som det sticker ut, sååå häftigt tycker jag!


Underbar planlösning med fina materialval.




Så här skulle jag vilja ha det med en ljusgård emellan huskropparna.


Och ett alldeles eget kontor att smita till gärna s här snyggt.
Huset ligger mitt i Landskrona och jag skulle gärna åka förbi för att få kika lite till.


Det var lite inredningsinspiration från mig idag.

tjing
anna

tisdag 12 oktober 2010

Bra kämpat!

Mina avdammade träningsskor!


God kväll fina bloggisar!
Varje månad betalar jag snällt mina hundralappar till gymet som jag aldrig visar mig på och varje månad när räkningarna ska betalas påminner J mig att antingen får jag ju gå dit annars kanske det är dags att säga upp kortet. Jaja jag ska, men det blir inte riktigt av varken att jag går och tränar eller att jag säger upp mitt kort. Tick tick tänk vad mycket fint jag skulle kunna köpt för de pengarna....Surt!
Jag behöver och vill ju träna, så idag dammade jag av skorna och åkte iväg och körde ett härligt styrkepass. Min äckligt vältränade vän Å håller i passet så jag kan inte riktigt smita undan. Riktigt roligt var det och jag känner mig såå duktig. Imorgon har jag förmodligen världens träningsverk, men det ska ju såklart kännas att man kämpat.

Hoppas ni alla mår fint och jag måste säga att jag tycker det är så roligt när ni lämnar små fina avtryck efter er här på bloggen. Tack!

pöss
anna

måndag 11 oktober 2010

Ny vecka nya utmaningar!


Måndag morgon och snickarbyxorna hänger och väntar på mig!

Denna veckan är jag tillbaks på NK och förblir där i ett tag till vilket är kul. Nu är det Östra hamngatans fönster som ska skyltas och det kommer bli en riktigt rolig skyltning!
Innanför rullgardinerna håller vi på förfullt med att måla, måla, spraya och snickra. Stundvis känner jag mig mer som en hantverkare än en dekoratör. Men det är ju det som är roligt, att skapa!!
På torsdag ska det vara klart så då får ni kika förbi.

Nu ska jag hänga lite med min kärlek som varit borta hela helgen.


(smyger in en bild vilket J inte gillar men han läser nog inte här så ofta)

Love... Love... Love..

anna