torsdag 30 december 2010

pilgrimsmusslor!



I dag är det den näst sista dagen på detta året!

Till er som inte är klara med nyårsmenyn ännu bjuder jag här på ett av mina absolut bästa recept. Jag bjöd på dessa förra nyår och de gjorde succe'!
De funkar som förrätt eller som en "amouse-bouche" till drinken.


Jag serverade mina i skalen de bor i (fråga i fiskbilen) till drinken.


Gratinerade vansinnigt goda pilgrimsmusslor i champagnesås.

4 pers 20 min

• 4 pilgrimsmusslor

• 2 msk schalottenlök (finhackad)

• 1 msk smör

• 1tsk champagnevinäger (eller vitvinsvinäger)

• 1 ½ dl champagne

• 2 dl grädde + 2 msk lättvispad grädde

• Maizena utrört i vatten

• Salt och svartpeppar (kvarn)

• En knivsudd finhackad röd chili



Finhacka löken och svetta den i smör utan att den tar färg. Tillsätt vinäger och sedan champagnen och låt koka ihop tills löken nästan är torr. (bränn ej)



Häll på den flytande grädden och koka ner till hälften. Lättvispa vispgrädde ställ åt sidan.

Red såsen med 1 knivsudd maizena utrörd i vatten. Montera med 1 msk smör. Smaksätt med salt & peppar & 1 knivsudd chili.

Dela pilgrimsmusslorna horisontellt. Vispa såsen ordentligt och vänd försiktigt ner 2 msk lättvispad vispgrädde i den avsvalnade såsen och lägg i musslorna i de oljade skalen eller formarna och skeda försiktigt såsen över.

Gratinera under grillelementet för en gyllene färg i ca 2-3 minuter. Servera med ett gott rostat surdegsbröd till.





Yummie yummie yummie





1 kommentar:

  1. Gott Nytt år, min bloggvän! *•♥♫˙·٠•●♥ ღ•*

    Ha ett härligt slut på året, så ses vi nästa år igen!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera