torsdag 27 maj 2010

Slut tuggat.

Igår låg den utrullad...röda mattan! Jag gick långsamt fram med mina höga klackar och kände efter ordentligt...jag trivdes! Det bjöds på skumpa sen var det dags för att se filmen Sex in the city 2. Den var helt grymt bra!! Jag älskar alla avsnitt och filmerna så det kunde ju såklart inte bli dåligt. De är helt underbara karaktärer och de lever fantastiska liv. Sååå fina klänningar och alla väskor som man bara VILL HA! Denna filmen handlar mycket om relationer, äktenskap och kärlek, den fick ialla fall mig till att fundera lite kring detta. Hur har jag det i mitt äktenskap egentligen? Ger jag vad jag borde? Får jag det jag vill ha? Hmmm ibland tuggar livet liksom bara på och det blir lite segt sen spottar man ut sig den där härliga komentaren som kanske inte var riktigt genomtänkt och så blir det att vi går in i våra hubbabubblor och stannar där tills någon envis säger de svåra orden förlåt. Det ska bli ändring på det, inga fler tuggummin i vår familj. Livet och kärleken går ut på att ge & ta, visa respekt och ha kul! Inte så krångligt...eller...?Jag tycker att vi har det fantstiskt bra och jag tror att jag ger en hel del. Men jag har ju ett stort behov av att få få & få. Det kan ju bli svårt att ändra men det kanske jämnar ut sig om jag ger ger & ger.


Puss & kärlek

anna

tisdag 25 maj 2010

Manhattan!

Denna veckan har jag gjort om Taras skyltfönster. De gav mig helt fria händer att skapa vad jag ville. Kul!! Eftersom de ska ha VIP kväll med premiär på Sex and the city i morgon så tänkte jag lite på detta tema, men det ska ju även fungera efter festen....det fick helt enkelt bli en målning över Manhattan. (som den såg ut tidigare). Här började jag med min målning i går morse...
Så här blev resultatet. Jag blev såklart lite nervös igår när jag satte igång och undrade lite vad jag gett mig in på...mooohhaaaahhhaa...småsvettigt men kul.


Jag blev tillslut ändå ganska nöjd med resultatet och jag tycker att det gick rätt fort ändå.
I morgon ska dockor stylas och skyltfönstret ska bli tip top inför kvällen.




Puss & kram
anna


måndag 24 maj 2010

pool liv!

Altan liv är underbart. Vår familj har verkligen flyttat ut på altanen nu, här äts frukost lunch och grill midag. kidzen är ute från de vaknar tills man släpar in dem ( först får man leta och jaga dem runt området)på kvällen. Gillar...men huset på insidan förfaller på nåt sätt ingen vill vara inne o fixa, så då är vi ute ännu längre. Barnen har tjatat i helgen och vill att vi ska ta fram poolen. Suck suck...jag köpte nämligen en sån där rund stor hög sak som man ställer på gräsmattan förra våren, sen ringde jag till J och bad honom komma hem på lunchen och bara hjälpa mig lite snabbt att sätta upp den nya sommar presenten. Han blev ju som vanligt ganska matt på mig när han insåg att det där skulle ta en halv dag. Det gjorde det inte utan det tog typ 3 dar. För stor för ojämn matta. Tillslut var den uppe & barnen & alla kompisar var super glada. Jag hade ju hoppats på att J skulle få mer smak för pool så att vi denna sommaren skulle gräva en riktig pool. Det fick han verkligen inte utan tyckte inte alls om den och sa att han aldrig ville ha någon pool och att den nu var mitt ansvar. Det gick ju sådär. Lite för mycket städning och bök med rengöring, så jag hade tänkt strunta i att sätta upp den i år. Men barnen verkade inte gilla ide'n. Jag ville ju ha en sån pool som på bilden....tänk att få ligga där & slappa & dricka rose' medans barnen plaskar lite smått....& J går runt med håven. kan inte fatta att man inte vill ha det sådär!? Det ser ju jätte härligt ut.
puss & kram

torsdag 20 maj 2010

Lycko rus!


Nu är den äntligen min denna färgglada härliga sjal! Förälskade mig i den redan för ett år sen men trodde känslorna skulle svalna...det gjorde de inte så nu slog jag till. Man blir så glad av den och jag kommer säkerligen använda den tills den slits ut. Så det var inget spontan köp direkt utan ett "hjärte köp". Det gäller att döpa sina köp för att kunna presentera de väl för de (J) som gärna vill lägga sig i. Denna tror jag även han kommer få nytta av då jag tror den kommer sprida lycka & kärlek till honom. ;-)
puss & kram
anna

tisdag 18 maj 2010

lite mer glamour tack!


Go natt lantmaja nu får det vara färdigt i trädgården på ett tag. Några gröna fingrar har jag ännu inte fått mest bruna av all jord. Nu vill jag ha lite mer glamour! Längtar efter en kväll på stan med mina goa vänner, det var alldeldes för längesen....Så hör av er om ni är sugna på att gå ut. jag längtar till alla härliga uteserveringar som snart borde öppna och varma. Sommartid kan jag verkligen sakna stan, (å mitt änggården) visst havet är ju helt underbart och jag vill inte vara utan det men det finns inga mysiga resturanger och uteserveringar som man kan hänga på här, tyvärr. På sommaren vill man ju gärna ha allt, sol bad stranden resturang shopping bar party. Så är det iallafall i Barcelona, underbart grym stad som har allt.


Det kanske är där man ska bo...




Puss & kram


anna

söndag 16 maj 2010

in smugglat...

Här har vi smuggel tomaterna! De kommer ändå från Kreta. Då smugglades de med mamma som söta tomater i resväskan , sen fick svärmor sitta med pincett och pilla med fröerna och låta de gro och nu har de börjat växa till sig på nytt . Det ska bli så spännande att se dem växa och hoppas på riktigt goda Grekiska tomater.

Mina egna "trädgårdsmästare" de ser både glada & arga ut...

Här har vi iallafall en oftast glad skit som hjälpt till att plantera och stöka ner massvis i helgen.





Puss & kram
anna

fredag 14 maj 2010

trädgårdsfejden forts...










Idag fortsatte vi med trädgårdsfejden... pust & stånk! En sväng till plantskolan och glasskiosken hann vi med även idag...gillar. Det är så härligt att gå där. Köksträdgården är nu full med grönsaker, örter, jordgubbar och annat gott. Hoppas att det blir nåt av det och att det inte gror igen av ogräs. Har tyvärr en hel det av det sistnämnda. Jag kanske ska införa barnarbetare som plockar ogräs i sommar, det är nog en bra ide'. Helgen är inte slut än och inte heller trädgårs fixet. Här finns hur mycket som helst att göra....frivilliga? Men nu är det slut för idag och nu ..slappas det i soffan med vin och chokladpraliner.



puss

anna

torsdag 13 maj 2010

trädgårds fix!

Idag satte vi igång svärmor & jag med projekt trädgård ala villerkulla. Ett potatis land skulle ordnas och pallkragar skulle målas. Ogräs skulle bort och massvis med jord skulle på plats. Innan vi (jag) var redo fär första spadtaget hade det blivigt dags för lunch, Jag & svärmor åkte bort till särö trädgård och åt en fantastiskt god lunch inne på växthus kafee't. Där är så himla mysigt, ett sånt ställe skulle jag vilja ha. Ett eget växthus...men jag skulle inte ha så mycket som skulle växa därinne, bara massa krukor med söta rosa mårbackor. Värsta pensionersblommorna men de är ju bara bäst. Älskar dem och jag köper de varje år och ställer på trappan. Sen skulle jag ha en kristallkrona & vackra gamla möbler. Här inne ska det bjudas på långfrukost fika och sena vinkvällar....drömma måste man ju ialla fall få....
Särö trädgård är ett bra ställe för att få lite inspiration, här finns många vackra krukor, lyktor,saker och blommor såklart. Vi köpte med oss salladsplantor och kryddväxter till köksträdgården.


Potatis landet färdigt! Svärmors fix. Hon är såå bra, först köper hon sätt potatisen och låter den gro hemma hos sig när den är redo kommer hon ner och planterar åt mig. Hon e toppen! Hon vet också att annars blir det ingen potatis ingen sallad heller för den delen. Tack M. Fortsättning följer imorgon.
puss & kram


onsdag 12 maj 2010

Queen of pizza!!

Jag fullkomligt ÄLSKAR pizza! Hemma gjord annars kan det kvitta. Det är sååå himla gott å det är enkelt å det uppskattas av hela familjen, vilket = stort +. Förr köpte jag med mig degen på pizzerian, för jag är ganska bekväm men gillar inte pizzerians egna flottiga, fast nu gör jag den själv och den blir lika god och den är enkel att göra (det får inte bli krångligt för mig). Sen lägger jag upp alla pålägg i söta skålar så får alla dekorera & grädda sin egen pizza. Jag har få men vansinnigt goda pålägg på min. Jag lägger först en kryddig tomatsås (färdigköpt) sen hackad vitlök och ost, sen gräddas den och när den kommer ut lägger jag på 2 nävar ruccola, färska små tomater, massvis med parmesan & sen balsamico (fikon) mmmmmm......




åååå ett gott rödvin till det så är kvällen mer än räddad! Gillar gillar. När jag står där och snurrar me degen i luften & försöker impa på J & kidzen känner jag mig som att jag faktiskt är queen of pizza! Recept fås på begäran. Ha en underbar kväll!
puss anna









lördag 8 maj 2010

trädgårds ångest...njae!







Regnet öser ner utanför fönstret....det gör ingenting för idag stannar jag med gott samvete inne. Behöver planera min trädgård lite grann för nästa helg kommer svärmor med ny jord nya potatisar och vill veta hur hon ska fixa i min trädgård. Hmmmm....den ser ju hopplös ut. Känns som om det behövs en rejäl make over där. Gjorde mig en kaffe till och började bläddra i nya numret av Sköna hem, som damp ner i brevlådan igår. Kanske får man lite tips där.....Där fanns några bilder jag kände igen.... Det är min närmsta grannes trädgård, jag är inte förvånad för den är verkligen helt fantstisk!! (Nu får man ju inte alls ångest). Den är sådär helt fucking perfekt!! Vad hände på min sida staketet....lite för mycket kaffe, slappande och bläddrande i magasin = inget fix. Hur som helst hade jag aldrig kunnat få min tomt lika vacker, för min granne M är helt grym! jag kan köpa och plantera samma växter, men mina ser ut som mes pluttar på villovägar å grannens blir gigantiska, vackra och bolmar över. Om ni har det nya numret måste ni kolla in den annars får ni ta en sväng till mig & glutta över staketet. (det gör typ alla som kommer till oss...åhhhh vilken underbar tomt...) men men vi har ju tydligen en cross bana istället och det är ju vackert... ;-)
puss anna

fredag 7 maj 2010

Projekt byrå.




Fredags mysmålning! Jag & V målar om den gamla byrån som stått i källaren sen vi flytta hit, innan dess bodde den hos min mormor & morfar. Nu ska den få nytt liv, vit svart eller rosa...jag har inte bestämt ännu, inte heller vem som ska bli ägare av den. V e grym på måla så jag sitter här och bloggar & dricker ett glas vin undertiden å njuter åt att det är fredag.
Mys fredag
anna


torsdag 6 maj 2010

Här byggs ikea på liseberg...

Har haft några underbara dagar i solen på Liseberg. Vi håller på att bygga Ikeas monter som ska visas nu till helgen under trädgårds dagarna. Härlig miljö i härliga sommar färger.


Josefin fixar loggan.



Fint med vitt & grönt. Så här skulle jag kunna ha det i min trägård...



Jag& helena fixar med den hängande grenen över bordet, det tog sin lilla tid...men sen blev det ju bra!









tisdag 4 maj 2010

hokus pokus...










Tyvärr blev det inget Liseberg med ikea idag, lille V är fortfarande sjuk. Men det är ganska mysigt det också. Trollerilådan har varit framme ett antal gånger, vi har spelat spel byggt små lego byggt storlego sen var det dags attt lära honom att putsa fönster och skura badrummet. Det gick toppen så nu har jag en ny städerska. J är nämligen bortrest ;-).
Men i morgon ska jag få komma iväg på projektet på Liseberg. Det ska bli super kul (hoppas jag). Hoppas även på att finna lite inspiration till min egen soptipp....trädgård.
Puss så länge
anna

söndag 2 maj 2010

koskit!!











Oj oj vad glada de blev...kossorna när de fick springa ut i hagen igen efter en lång vinter. Det har blivit som en vårtradition för oss att åka och titta på arlas koutsläpp. Tyvärr var det lite väl kallt igår så vi hade ingen picnickorg med oss denna gång. Men Arla bjuder på kanelbullar & mjölk så det fick räcka. Det är så kul att se de annars så lugna & lata kossorna springa, hoppa & skutta runt som tok kossor. Man får även gå in i ladgården och titta men sån tur är är mina barn lika känsliga som jag och tycker det luktar skit med bajs, så det hoppar vi över.


puss & kram
anna